Alt hvad du skal vide om en Shetland Sheepdog

Hunden, som mange forveksler med ”den der hund fra Lassie”, er en utroligt intelligent og blid hyrdehund. Dens smalle ansigt og flotte, lange pels, samt dens rolige væsen, er typisk dét som mennesker falder for ved hunden. Grunden til at det hedder en Shetland Sheepdog, er fordi den nedstammer fra Shetlandsøerne, hvor de agerede hyrdehunde for fåreflokkene. Ønsker du at vide mere om Shetland Sheepdog, så læs med nedenfor.

Dette skal du vide om Shetland Sheepdog

En Shetland Sheepdog er en utroligt blid, kærlig og klog hund, der typisk er den perfekte hund til f.eks. gårdejere. Den er loyal og vil ofte være i nærheden af dig, ligesom den også er enormt lærenem og kan lære det meste. De bliver typisk 12-14 år, hvis de ikke har andre komplikationer. Her er det f.eks. en god idé at vide noget om de sygdomme som hunden kan få, f.eks. hotspot – dog er de generelt sunde og det er derfor ikke normalt for dem, at blive meget syge med alverdens, ligesom nogle andre hunderacer, f.eks. Bulldogs.

De vigtigste fakta om en Shetland Sheepdog

Racen har problemer med at være alene hjemme, da de kan lide af separationsangst. Det hænger sammen med, at den meget gerne vil være i nærheden af dig hele tiden. De har derudover brug for meget motion, så det går ikke at den er alene hjemme flere timer hver dag. Du skal også have dens lange pels for øjet, da den har brug for at blive børstet nogle gange om ugen, og den fælder meget generelt. Hvis du derimod er god til at få hunden børstet jævnligt, kræver dens pels ikke yderligere pelspleje, ligesom pudler gør. Når ovenstående nu er sagt, så skal der tilføjes, at racen er en eminent familiehund, og god til små børn, da den er blid, omsorgsfuld og kærlig. Den er også godt til at vogte over familien generelt.