Vinteren nærmer sig og det er tid til at tænke på dæk skift!

Hvert år ved denne tid har vi samme cirkus igen, der skal vinterdæk på bilen

Det er omkring denne tid vi er landet i nu, der skriger efter at du skal skifte dæk på bilen. Eller skal du nu også det. For er det virkelig nødvendigt at købe på vinterdæk når vi aldrig har sne i Danmark mere? 

Først og fremmest kommer der jo stadig sne, det er blot ikke så meget. Det er dog ikke alene det der er grunden til at køre på vinterdæk. Grunden er først og fremmest temperaturen. Når temperaturen falder til under 7 grader, så står du ganske enkelt ikke virkelig fast på vejen mere med sommerdæk. Der er dog stadig en del der vælger at prøve sig gennem vinter på sommerdæk. Nogle fordi de ikke har lyst til at pille deres alufælge af bilen. Andre for at spare penge. Specielt kvinder, der bare har en bil for at komme fra A til B sparer her tit på dækkene. Deres penge er længe øremærket med andre ting som tasker, sko, sminke, parfume, frækt lingeri, nye kjoler, café besøg og meget mere. Det kan dog være farligt at spare her, da man sparer på sikkerheden.

Det er vigtigt at have de rigtig dæk på til den sæson man kører i. Bremselængde og vejkontrol er ikke længere den samme, dette gælder også på små ture. 

Kan man få et dæk der kan køre hele året.

Der findes et dæk der kan sidder på bilen hele året. Heraf har det også navnet helårsdæk. Det er et udemærket alternativ til dig der ikke ønsker at bruge for mange penge på dæk. Nummer 1 er at du sparer et ekstra sæt fælge. Det betyder også at du hele året rundt kan bruge dine smarte alufælge. Du slipper også for at skulle skifte dæk og have det andet sæt gemt i garagen eller hos dækmanden. Spørgsmålet er så, hvorfor gør alle ikke det. Grunden er at helårsdæk ikke er lige så gode om vinteren som vinterdæk. Omvendt er de heller ikke lige så gode om sommeren som sommerdæk. Der er altid en hage. Da der er lidt vinterdæk og lidt sommerdæk i disse modeller er de altid 100% indstillet på sæson. Som sagt, så er de dog et godt alternativ.