Lån penge som studerende

Der er flere forskellige muligheder for at låne penge, når du er studerende. Her kigger vi på et par af dem.

Du kan fx vælge at tage dig et kviklån, hvis du bare har brug for et engangsbeløb her og nu, og du ikke lige har nogle andre muligheder for at skaffe dem på. Det kan jo være, at der er kommet en uforudset tandlægeregning, eller at din opvaskemaskine er gået i stykker, og så er det jo rart med en hurtig og nem mulighed for at lappe lige netop det hul.

På samme måde kan du også vælge at kigge på et forbrugslån, hvis du bare lige har brug for nogle penge her og nu. Det kan være til forbrug af alle forskellige former og størrelser. Måske vil du gerne med dine venner i biografen, men du har måske ikke lige til billetten, eller at du gerne vil med i byen, men det er ved at være sidst på måneden. Så kan et forbrugslån hjælpe dig, og du kan nemt ansøge om sådan et på nettet, så længe du bare er over 18 år gammel, hvilket er kravet for alle lån i Danmark.

Sidst, men ikke mindst, har du jo også mulighed for at tage dig et SU lån, hvis du er studerende, og du i forvejen får SU. Med et SU lån kan du få udbetalt lidt ekstra penge ved siden af din SU hver eneste måned. Det er mere ideelt for dig, der har et månedligt behov for at have ekstra penge på kontoen. Har du fx ikke mulighed for at tjene nok penge ved hjælp af studiejob til at dække dine faste udgifter, kan det være nødvendigt med et SU lån, som kan hjælpe dig med at leve måned efter måned. Her er der ikke bare tale om et engangsbeløb som ved de hurtige lån.