Kan jeg tage et kviklån når jeg får SU?

Ja, der er ikke noget, der forhindrer dig i at tage et kviklån, når du er på SU. Når du får SU, er du jo fyldt 18, hvilket er kravet for at låne penge i Danmark. Og har du ikke nogle problemer som eksempelvis at stå i RKI, er der intet, der forhindrer dig i at tage et hurtigt kviklån, hvis du har brug for det. Når du er på SU, er pengene jo gerne hurtigt brugt, fordi der ikke er så mange af dem, og kommer der en uforudset regning, eller vil du bare gerne en tur i byen sidst på måneden, kan det være rart med en hurtig mulighed for at låne lidt penge.

Dog er det stadig vigtigt at huske på, at du ikke bør låne så mange penge, at du ikke har råd til at betale den månedlige ydelse på lånet. Det koster jo penge at låne penge, og vælger du at tage et for højt kviklån, er det ikke sikkert, at din SU dækker over muligheden for at afdrage på lånet hver måned. Derfor er det meget vigtigt, at du kigger på den månedlige ydelse, når du skal i gang med at låne penge, så du ikke sætter dig selv for hårdt i det.

Det er dog ikke hos alle låneudbydere, hvor det er nok bare at være 18 år gammel. Der er enkelte udbydere derude, der har et højere alderskrav til dig som ansøger, og det kan fx være, at du skal være 19, 21, 23 eller 25 år for at ansøge hos flere udbydere. Men der er stadig en lang række udbydere, der er klar til at låne penge ud til dig, så længe du bare er over 18, så det er langt fra umuligt at finde muligheder for at låne penge, hvis du er 18, og samtidig er på SU.