Hvorfor er ergonomiske hjaelpemidler gode at have

Når man taler om godt arbejdsmiljø, så nævnes som et synonym ergonomi. Her nævnes ergonomiske hjælpemidler ofte, med henblik på kontorstolen. En kontorstol hjælper dig med en ergonomisk korrekt siddestilling. Dette er vigtigt da kontorarbejde er ensidigt, hvor man sidder ned hele dagen. Det er derfor vigtigt at de ansatte er klar over hvordan de arbejder ergonomisk. Således at de ikke får ryg gener og ondt i nakken. Mange tror fejlagtigt at det kun er fysisk arbejde som er belastende, som tunge løft, mange glemmer faktisk at kontorarbejde er lige så farligt. At sidde foran en computer lyder måske harmløst, men kroppen belastes meget. Det er vigtigt at man passer på sin krop, både for at du kan forblive på arbejdsmarkedet men også til dagligt for dig selv. At komme hjem med irritation i ryggen eller flere sygemeldinger er ikke sjovt. 

 

Vi er alle forskellige, derfor er det vigtigt at arbejdspladsen indrettes til den enkelte for optimal aflast. Den måde vi arbejder på samt vores fysik, afgør meget hvor udsatte vi er samt hvilke udfordringer man står med, man skal derfor tage udgangspunkt i den enkelte. Man skal her huske at en kontorstol blot er en del af ergonomien, det er vigtigt at de andre dele af arbejdspladsen som skrivebordet, mus, tastatur med mere også er ergonomiske. Alle disse elementer foregår i samspil, ved at have et overordnet fokus opnår man god ergonomi. 

 

Ergonomiske hjælpemidler hjælper mod ensidige arbejdsstillinger

Ensidigt arbejde er en af de største faktorer i arbejdsskader. Her bliver det lagt særligt vægt på ergonomiske hjælpemidler, da disse hjælper mod den stress ensidigt arbejde medfører. Man bruger de samme muskler, sidder i den samme stilling og alt foregår i samme tempeo, som betyder at kroppen tager skade med tiden. Man vil muligvis ikke mærke det i starten, eller også tænker man at irritationen muligvis skyldes noget andet. Kontorarbejde er faktisk meget ensidigt, man sidder ned i den samme stilling hele dagen og arbejder på en computer. Det er derfor vigtigt at man på kontorer anvender ergonomiske hjælpemidler, da mange kontoransatte døjer med skader. Man skal have en ergonomisk kontorstol, skrivebord med hæve og sænkefunktioner samt ergonomisk mus og tastatur. Ergonomiske hjælpemidler er med til at løfte dit arbejdsmiljø og forebygger arbejdsrelaterede skader. Man skal dog huske at justere kontorstolen til sin krop, da vi alle er forskelligt byggede og hermed forskellig hvor meget ryggen skal skubbes op eller sædet skubes ud. 

 

Du kan blandet finde ergonomiske hjælpemidler hos https://prostole.dk/kontorstole/ som har et stort udvalg af kontorstole til erhverv og prive med gode ergonomiske funktioner som DUX, Kohl Air Seat og Ergobalance.