Hvor gammel skal jeg være for at låne penge?

I Danmark skal du være 18 år gammel for at låne penge. Og det er uanset, om det så er et lån i banken, et billån til at købe din første bil eller et kviklån på nettet, når du bare mangler lidt flere penge til at shoppe eller gå i byen for. Det er simpelthen ikke muligt for dig lovligt at låne penge nogen steder, hvis du ikke er fyldt 18 år endnu. Men når du fylder 18, åbner der sig en verden af muligheder for at låne penge mange forskellige steder.

Det kan dog være godt lige at være opmærksom på, at bare fordi du er 18, så er det ikke nødvendigvis muligt for dig at låne penge alle steder. Låneudbyderne kan nemlig selv vælge at sætte en højere aldersgrænse, hvis de har lyst til det. Den kan ikke sænkes til under 18, men den kan godt øges, så du måske skal være 21 eller 25 år gammel for at få lov til at låne penge hos udvalgte udbydere på markedet. Det vil dog altid stå klart og tydeligt hos udbyderen, når du klikker dig ind på deres hjemmeside online.

Har du ikke prøvet at låne penge på nettet før, skal du ikke være bange for, at du ikke kan finde ud af det. Det er meget let, og du skal bare indtaste det beløb, du har brug for at låne, og måske skal du vælge din løbetid på lånet. Men når du har gjort det, skal du bare klikke på knappen for at ansøge, underskrive med dit NEM-id, og hvis din ansøgning bliver godkendt, kan pengene ellers være på vej til dig med det samme. Og du kan gøre det mange steder fra den dag, du fylder 18 år. Så let er det.