Hold styr på økonomien, også når du ikke længere er på arbejdsmarkedet

Det er vigtigt at have styr på økonomien og det er mindst ligeså vigtig en faktor når du er på arbejdsmarkedet som når du skal til at nyde dit otium efter at have aftjent din værnepligt til samfundet. Pension og forsikring er nøgleord der går hånd i hånd og som du får absolut mest ud af i den sidste ende, jo tidligere du går igang med at have fokus på lige præcis disse begreber. For med en god pensionsopsparing, så skal du ikke bekymre dig om at blive gammel og ikke længere tjene til føden hver måned, får så går det hele automatisk. Med den rette forsikring, så er du endda også dækket ved hjælp af pensionen, såfremt du ikke længere, af den ene eller den anden årsag, kan være på arbejdsmarkedet før pensionsalderen er nået. 

Du kan selv vælge hvor meget du vil betale til din pension 

Der er ingen minimumsgrænser for, hvor lidt du kan overføre til din pension hver måned, hvis der da overhovet er økonomi til at det kan lade sig gøre. Uden binding og helt frit for gebyrer, sparer du op i takt med at du har en ekstra indtægt. Det er særligt relevant for dem der arbejdet som freelance eller er selvstændig, hvor det ikke altid er helt til at vide, hvor meget overskud der er til dig selv, når måneden er ovre. Her er der tale om en fleksibel pensionsordning der giver dig mulighed for at spare lidt ekstra op, uden at skulle betale ekstra og selv holde styr på og kontrollere, hvor meget du har sparet op undervejs og hvad det vil have af betydning for din økonomi, når du ikke længere er på arbejdsmarkedet.

Sørg for at have forsikringerne i orden

Det er ikke kun pensionen der skal i hus, men det bør forsikringerne for pensionen i den grad også. For hvis der af den ene eller den anden årsag skulle ske omstændigheder der betyder, at du ikke længere kan være tilgængelig på arbejdsmarkedet, selvom du måske endda ikke er nået pensionsalderen, så kan du ikke få fat i dine optjente penge, før end at du når den rette alder. Medmindre du selvfølgelig har tegnet forsikringer der gør, at det er muligt at få udbetalt de penge du har opsparet løbende.