Billån – med pant i bilen

Er du på udkig efter en ny bil og overvejer et billån, så støder du helt sikkert på billån med pant i bilen.  I denne artikel kommer vi nærmere ind på, hvad pant i bilen ved billån betyder for dig. Vi kommer ind på en række spørgsmål som:

  • Hvad er pant i bilen?
  • Billån uden pant.
  • Hvordan tjekker du op på pant i bilen ved bilkøb.
  • Land det gode lån.

 

Pant I bilen – Hvad er det?

Når du som låntager ansøger om et lån, kan du gøre brug af pant i bilen som en sikkerhed, hvis du bliver tilbudt et lån. Bilen stilles som noget af værdi, som en sikkerhed for lånet. Så løber din långiver en lavere risiko ved at udstede lånet, da bilen fungerer som en sikkerhed i tilfælde af, at du ikke kan betale lånet tilbage.

Lån uden sikkerhed
Afhængigt af din økonomi og lånudbyder, så kan du også få tilbud om ”lån uden sikkerhed”. Det vil sige at låntager ikke har pant i bilen. Du må ikke være registeret i RKI for at kunne få lån uden sikkerhed.

Hvordan tjekker du op på pant i bilen ved bilkøb
Når du skal købe en bil, skal du søge på bilens stelnummer eller nummerplade på nettet på sider som fx tjekbil.dk. På sider som disse kan du også oftest se alt fra km-tal, synsrapporter, dato for syn af bil mm. Du bør altid tjekke op på, at de oplysninger som sælger giver dig.

Land det gode lån
Du lander det bedste lån, ved ikke at forhaste dig hverken til lån eller køb af ny bil. Derfor bør du overveje, hvornår det er forsvarligt økonomisk at tage lånet, samt finde de gode steder at søge dem. Brug fx sider som www.autolånet.dk, hvor du med låneansøgning modtager adskillige uforpligtende tilbud fra flere banker. Derefter kan du sammenligne din låntilbud og vælge det, som passer bedst til dig.