Har du brug for nogle hurtige penge – tag et kviklån

Langt de fleste af os har stået i en situation, hvor vi har brug for nogle hurtige penge. Nogle kan være heldige at låne fra familie og venner, men det er altså slet ikke alle, som har den mulighed. I stedet kan man være nødt til at låne penge andetsteds fra. Det kan for eksempel være et kviklån. Men hvordan fungerer kviklån egentligt? 

Hvad er kviklån?

Der findes mange forskellige slags kviklån og derved også mange forskellige navne for kviklån. Det er eksempelvis hurtig lån, SMS lån, online lån og forbruger lån. 

Der er mange, som siger, at man ikke bør tage hurtig lån. Det er for eksempel fordi, at det er for dyrt. Men det behøver det altså ikke være. Eftersom der findes mange forskellige hurtig lån, findes der selvfølgelig også mange forskellige tilbagebetalingsmuligheder. 

Når du taget et kviklån, låner du en bestemt mængde penge. Før at du låner pengene, kan du se tilbagebetalingsplanen. Det er en god idé at tjekke denne. Nogle hurtig lån har nemlig en mere fordelagtig tilbagebetalingsplan end andre. Der findes mange oversigte over forskellige forbrugerlån. 

Tilbagebetaling afhænger af renterne og gebyrer. Men faktisk også af den årlige omkostning i procent (ÅOP). Dette procenttal viser hvor meget, du samlet vil betale hvert år af lånet. I ÅOP er renter og gebyrer også inkluderet. Derfor skal du kigge efter den laveste ÅOP. 

Andet du skal vide om kviklån

Kviklån kaldes sådan, da det er lån, som man hurtigt kan ansøge om og få. De er derfor fristende at tage. 

Når folk snakker om hurtig lån, snakker de også tit om gratis lån. Det er svært – men ikke umuligt – at finde et gratis hurtig lån. Man kan være heldig at finde nogle hurtig lån, som er gratis. Hvis det er tilfældet, skal man ofte betale lånet tilbage meget hurtigt. Nogle hurtig lån har også perioder hvor deres renter er 0%. Men renter er som sagt ikke det eneste, som gør lånet dyrere. Man skal derfor tjekke ÅOP også. Men kort sagt: så er det muligt at finde et gratis hurtig lån – især hvis man kan betale pengene tilbage løbet af en måned. 

Hurtig lån er populære, da man ikke behøver en traditionel kreditvurdering. Det betyder, at du ikke skal kunne bevise, at du kan betale pengene tilbage. Det skal man for eksempel gøre i banken ved at vise ens årsopgørelser og andre dokumenter. 

Hurtig lån laver kreditvurderinger på en lidt anden måde. Her skal man i stedet skriver under på, at man ikke står i RKI eller lignende. RKI står for Ribers Kredit Information. Man ender i RKI, hvis man skylder penge. Det er kun privatpersoner, som står i RKI. RKI er et af flere selskaber, som sælger disse informationer. Det gør de for eksempel til banker eller til hurtiglånsudbydere. Mange kviklånsudbydere nægter at låne penge til folk, som står i RKI, da de er bange for, at folk ikke kan eller vil betale det tilbage. 

Det er dog muligt at finde nogle låneudbydere, som ikke er interesseret i RKI. Det kræver dog lidt research før, at man kan finde dem.